Direktor uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Milan Horvat in direktor kriminalistične policije Generalne policijske uprave Stjepan Kovačevič sta konec prejšnjega tedna sprejela policista Postaje mejne policije Obrežje Gorazda Šterka in komandirja postaje Roberta Kobeta.

041215 uspesni


Policista Gorazda Šterka sta pohvalila za uspešno delo, kajti pri opravljanju mejne kontrole na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje je v sredo, 8. decembra 2004, pri vstopu v Slovenijo pri francoskem državljanu, ki je imel maroški potni list in je vozil osebni avto znamke Mercedes - cabrio nemške registracije, odkril ponarejeno prometno dovoljenje. Poleg tega se je odločil za temeljit pregled vozila, ki so ga opravili skupaj z delavci carine, kriminalistom in vodjo izmene na mejnem prehodu. V pomični strehi vozila so našli pet avtomatskih pušk in strelivo.

V sproščenem pogovoru je direktor uniformirane policije Milan Horvat dejal, da je natančno in strokovno delo na meji, ki jo varujemo, nadvse pomembno, saj postajamo branik Evrope in je tudi od slovenske policije odvisno, kako varna bo Evropa, zato je takih uspehov še posebej vesel.

Tudi direktor kriminalistične policije Stjepan Kovačevič je med drugim dejal, da je zadovoljen, ker je policist pravilno ocenil potnika in se odločil za natančnejši pregled.

Ob koncu obiska sta policistu Gorazdu Šterku in komandirju Postaje mejne policije Obrežje Robertu Kobetu zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.

 

Besedilo in fotografija: Nuša Tavčar