Avstrijski varnostni organi so slovensko policijo zaprosili za pomoč pri iskanju pobeglega zapornika, avstrijskega državljana Tiborja Foca, zoper katerega je razpisana mednarodna tiralica. Policija ga išče že 9 let.

Tibor Foco je avstrijski državljan madžarskega porekla. Star je 48 let in visok približno 175 cm. Je športne, mišičaste postave in ima rjave, verjetno že posivele lase. Njegovo posebno znamenje je približno 5 cm dolga brazgotina na levem komolcu. Na desni strani obraza, na ličnici, ima oz. je imel vpadljivo, približno 1 cm veliko materino znamenje. Je izšolan inženir in motorist, zato ni izključeno, da se še vedno giblje v "motorističnih krogih". Leta 1981 je z motorjem, ki ga je sam razvil, osvojil naslov evropskega podprvaka razreda 500, leta 1984 pa je za francoski Chevallierteam odpeljal nekaj motorističnih tekem.

Iskana oseba je bila leta 1986 obsojena na doživljenjsko zaporno katen zaradi umora 23-letne ženske, ki se je uprla prostituiranju zanj. Na izhodu iz pripora je Foco uspel pobegniti z motorjem Kawasaki ZX 750, črno-rdeče barve, z napisom NINJA. Pobeg je bil skrbno načrtovan. Po informacijah avstrijskih oblasti naj bi se skrival v eni od držav naslednic bivše SFRJ oz. naj bi svojo pot čez ocean načrtoval preko ene od teh držav. Možno je, da uporablja ali je uporabljal osebne dokumente te države.

Avstrijski varnostni organi prosijo za koristne informacije in podatke, ki bi pripomogli k odkritju iskane osebe. Vsi, ki bi karkoli vedeli o njem lahko to sporočijo na katerokoli policijsko postajo, predstavništvo avstrijskih oblasti ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za inforamcije je razpisana nagrada, vsi podatki pa se bodo obravnavali zaupno.


Foco Motorrad

Foco Motorrad2

Foco1

Foco2

Foco3

Foco4

Foco5