Vodstvo Policijske akademije Generalne policijske uprave sta pred kratkim obiskala direktor šole za policijske oficirje iz Cannes-Eclusa iz Francije Patrick Degreve in njegov pomočnik Patrick Girardin. Ker sodelovanje med obema izobraževalnima institucijama poteka že dalj časa, so ob tej priložnosti podpisali skupno izjavo o sodelovanju na področju izobraževanja in nadaljnjega usposabljanja.

Izjava je bila podpisana zaradi še tesnejšega sodelovanja med obema institucijama in bo omogočala še učinkovitejše in kakovostnejše izobraževanje ter nadaljnje usposabljanje in izmenjavo izkušenj na področju višjega strokovnega policijskega izobraževanja. V izjavi je opredeljena tudi izmenjava študentov, izobraževalnih gradiv, raziskovalnih dokumentov in publikacij. Nosilec sodelovanja bo Višja policijska šola. Policijska akademija pa ima od oktobra lani sklenjen tudi sporazum o sodelovanju na področju višjega strokovnega izobraževanja z Višjo šolo za javno upravo - strokovno področje policije iz Meiningena iz nemške zvezne dežele Turingije.

Ob tej priložnosti je predstavnike Policijske akademije in šole za policijske oficirje iz Francije sprejela veleposlanica Republike Francije Nj. Eksc. gospa Dominique Gazuy, srečanja pa se je udeležil tudi generalni direktor policije dr. Darko Anželj.


francozi2

Izjavo sta podpisala direktor Policijske akademije Marjan Ferk in direktor šole za policijske oficirje iz Francije Patric Degreve.


francozi

Skupinska fotografija s srečanja z veleposlanico Republike Francije