Na policijski akademiji v Tacnu so danes, 29. oktobra 2004, podelili diplome III. generaciji študentov Višje policijske šole.

Slovesnosti ob podelitvi diplom so se poleg vodilnih in vodstvenih delavcev policije udeležil tudi varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek, predstavniki slovenske vojske, predavatelji in drugi gosti.

V pozdravnem nagovoru je ravnatelju Višje policijske šole Matjaž Šinkovec dejal, da je prepričan, da bodo diplomanti z znanjem, ki so ga pridobili na višji šoli pomembno prispevali k strokovnemu delu slovenske policije, da bodo na teren prenašali pozitiven duh in da bodo pri svojem delu uporabljali moč argumenta in ne argument moči ter ravnali v korist vseh. "Tisti, ki boste opravljali delo policijskega vodje in tudi ostali se zavedajte, da boste le s pravilnim odnosom do sodelavcev in strokovnostjo gradili avtoriteto. Strokovno delo in etičen odnos do soljudi pa je osnova, ki nam bo pomagala ohranjati in izboljšati ugled v javnosti in pridobitizaupanje uporabnikov. Prvič od ustanovitve šole imamo tudi diplomantko in želimo, da jih bo v prihodnje še več," je poudaril ter diplomantom čestital in jim zaželel veliko delovnih uspehov na delovnem mestu in tudi v osebnem življenju.

Diplomante in goste je pozdravil tudi direktor Policijske akademije Marjan Ferk, ki je diplomantom čestital in zaželel veliko uspeha v poklicni karieri, saj bodo v policijskih enotah prevzeli višje in težje naloge, nadgrajevali stroko ter bili v podporo mladim policistom.

30 diplomantom in eni diplomantki sta diplome podelila ravnatelj Višje policijske šole Matjaž Šinkovec in predsednik Sveta Višje policijske šole mag. Milan Makovec. Z diplomo so si diplomanti pridobili višjo strokovno izobrazbo, strokovni naziv višji policist in poklic policijski inšpektor.

Udeležence slovesnosti pa je pozdravil tudi namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič, ki je skupaj z ravnateljem višje šole podelil priznanje za posebne uspehe pri praktičnem izobraževanju, priznanje za najvišjo skupno povprečno oceno doseženo v času študija, priznanje za najboljšo diplomsko nalogo in pohvalo ter nagrado najboljšemu študentu Višje policijske šole.


Pa010156

Diplomante in goste je nagovoril direktor Policijske akademije Marjan Ferk


Pa290003

Udeleženci slovesnoti


Pa010180

Diplome sta podelila ravnatelj Višje policijske šole Matjaž Šinkovec in predsednik sveta Višje šole mag. Milan Makovec


Pa290019

Dilomanti III. generacije Višje policijske šole

 


Besedilo: Nuša Tavčar
Fotografije: Nuša Tavčar in Friderik Likavec