Sorodne objave

 

V mirovni misiji UNMIK (United nations mission in Kosovo) CIVPOL sodeluje slovenska policija od novembra leta 2000, ko je na Kosovo odpotoval prvi kontingent 15 policistov, ki so eno leto kot civilni policisti pod okriljem Združenih narodov sodelovali pri vzpostavitvi civilne oblasti na tem območju, pri zagotavljanju reda in miru ter pri delovnem usposabljanju kosovskih policistov.

31. oktobra 2004 odhaja za eno leto v mirovno misijo na Kosovo šest novih policistov, ki bodo zamenjali policiste, katerim poteče enoletni mandat. Svoj mandat v mednarodni mirovni misiji UNMIK na Kosovu bodo pričeli Matjaž Komerički iz Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, Robert Mastnak-Mlakar iz Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana, Matjaž Novak iz Postaje mejne policije Dobova, Bojan Trupi iz Postaje letališke policije Brnik, Matej Brajnik iz Policijske postaje Škofja Loka in Robert Podgorelec iz Specialne enote Generalne policijske uprave.

Vseh šest policistov se je med 4. in 8. oktobrom udeležilo zaključnega usposabljanja v Gotenici, kjer so si pridobili potrebna, predpisana in priporočljiva znanja ter se usposobili za samostojno delo v mednarodnih mirovnih operacijah.

Danes, 21. oktobra 2004, je policiste sprejel generalni direktor policije dr. Darko Anželj, ki je izrazil zadovoljstvo nad velikim zanimanjem policistov za opravljanje del v mirovnih misijah. Zagotovil jim je, da se lahko kadarkoli obrnejo nanj v primeru težav, sicer pa jim je zaželel veliko sreče na novem delovnem mestu. Poudaril je, da se ponovno vidijo, če ne prej, pa zagotovo po vrnitvi v domovino.


0410021 unmik

Šest policistov, ki odhajajo v mirovno misijo na Kosovo sta sprejela generalni direktor policije dr. Darko Anželj in direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Milan Horvat.

 


Besedilo in fotografija: Anita Leskovec