Direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Milan Horvat se je danes, 6. oktobra 2004, srečal s predstavnikoma bavarske policije Stefanom Beckom in Jürgenom Spörlom, ki delata v predsedstvu bavarske policije in koordinirata delo na področju mirovnih misij.

V delovnih pogovorih so sodelovali Anton Pozvek, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije, Boris Kankaraš, vodja Oddelka za mirovne misije in Dušan Klobasa iz istega oddelka v Sektorju za varnostno načrtovanje in mirovne misije Uprave uniformirane policije.


041006 obisk bavarci


Pogovor je tekel o sodelovanju policistov v mednarodnih mirovnih misijah, o izkušnjah obeh strani na tem področju, o kadrovanju ter usposabljanju policistov za delo v mirovnih operacijah, opremi policistov, problematiki, s katero se srečujeta obe strani, zlasti na finančnem področju, duhovni oskrbi ter o nadaljnjem medsebojnem sodelovanju obeh policij na tem področju. Gosta sta bila navdušena nad slovenskim sistemom usposabljanja policistov za delo v mirovnih misijah in programu reintegracije za policiste, po vrnitvi iz misij, praktično pa sta si ogledala kako potekajo zaključne priprave slovenskih policistov pred odhodom v mirovno misijo na Kosovo, ki prav ta teden potekajo v Vadbeno policijskem centru v Gotenici.

Obiskala sta tudi Policijsko postajo Ribnica, Policijsko akademijo v Tacnu in Letalsko policijsko enoto na Brniku.

 

Besedilo in fotografija: Nuša Tavčar