V četrtek, 24. junija 2004, bo v Policijski akademiji v Tacnu potekal prvi letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi.

Letni preizkus organizira Policijska akademija v sodelovanje s Sektorjem za cestni promet Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave. Letni preizkus je nadomestil dosedanja državna prvenstva policije v spretnostni vožnji z motornimi kolesi , ki so bila organizirana od leta 1995.

Preizkusa se bodo udeležili policisti motoristi iz enajstih Postaj prometne policije iz vseh Policijskih uprav in Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave. Policisti motoristi bodo preverili svoje znanje v spretnostni vožnji z motornimi kolesi BMW R80 RT na posebej pripravljenem poligonu. V dveh vožnjah, v čim krajšem času in čim bolj spretno in varno bodo morali prevoziti poligon, ki bo sestavljen iz deveti disciplin: prva je osmica, sledijo pa ji vožnja po tehtnici, ostri zavoji, vožnja skozi ožino, slalom, vožnja po lestvi, vožnja v zaklonu, vožnja v ovinek in prenos žogice.


Program prireditve:

  • 8.30 do 9.45 ure - uradni trening sodelujočih ekip,
  • 9.45 do 10.00 ure - uradna otvoritev preizkusa
  • 10.00 do 12.00 ure - 1. del preizkusa
  • 13.00 do 15.00 ure - 2. del preizkusa
  • 15.30 uri - razglasitev rezultatov in podelitev priznanj


Vabljeni vsi ljubitelji jeklenih konjičkov!

 


Spoštovani uredniki!

Vabimo Vas, da se novinarji vašega medija ogledajo prvi preizkus usposobljenosti policistov motoristov, dodatne informacije pa bodo dobili na kraju dogajanja v športnem parku Policijske akademije v Tacnu.

 

Vljudno vabljeni!


Za organizacijski odbor Nuša Tavčar