Sorodne objave

 

V sklopu mednarodnega policijskega sodelovanja slovenska policiji od lanskega decembra sodeluje tudi v mirovni misiji EUPOL PROXIMA v Makedoniji. V njej sodelujejo vse evropske policije in sicer kot svetovalke pri vzpostavljanju evropskih standardov v makedonski policiji.

Štirim slovenskim policistom se bo 18. junija 2004 za eno leto pridružil še Dejan Lenarčič, policist iz PP Maribor I, Policijske uprave Maribor.


040615 mirovne lenarcic


Pred odhodom v mirovno misijo EUPOL PROXIMA je Dejana Lenarčiča, ki bo delal v Skopju kot svetovalec za uniformirano policijo, je danes, 15. junija 2004, sprejel generalni direktor policije dr. Darko Anželj.

V pogovoru, ki sta se ga udeležila tudi Anton Pozvek, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave in Darko Lesjak, koordinator za mirovne misije v oddelku za policijske specialnosti Uprave uniformirane policije GPU, je tekla beseda o pripravah za delo v misiji ter o delu in vlogi mednarodne misije PROXIMA v Makedoniji. Generalni direktor policije je policistu Lenarčiču zaželel, da bi tako kot drugi slovenski policisti (številni so bili za svoje delo nagrajeni s strani vodstev misij) v mednarodnih mirovnih misijah svoje delo opravljal strokovno in profesinalno ter varno in tako še utrdil ugled slovenske policije v tujini.

 

Besedilo in fotografija: Nuša Tavčar