Generalni direktor policije dr. Darko Anželj je danes, 19. marca 2004, sprejel Jacquesa Franqueta, direktorja službe za mednarodno tehnično sodelovanje v francoski policiji, ki kandidira tudi za direktorja Europola.

Poleg visokega predstavnika francoske policije so bili v delegaciji še Eric Giraud-Telme, prvi sekretar na Veleposlaništvu Francoske republike v Sloveniji ter Jean-Pierre Guiné, ataše za notranjo varnost, in Dominique Cochard iz francoskega veleposlaništva v Sloveniji.

franquet1


Gost se je ob tej priložnosti srečal tudi s Stjepanom Kovačevičem, direktorjem Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, z Borisom Reharjem, vodjo Službe za mednarodno policijsko sodelovanje Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, in z Damjanom Potparičem, vodjo Nacionalne enote Europola v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

franquet2Predstavniki slovenske policije med pogovorom s francosko delegacijo


Pogovarjali so se o medsebojnem sodelovanju, uveljavljanju schengenskih standardov na prihodnji zunanji meji Evropske unije in prihodnosti Europola.

 

Besedilo in fotografija: Dean Božnik