V prostorih Generalne policijske uprave na Štefanovi 2 v Ljubljani je danes zjutraj, 16. januarja 2004, dosedanji generalni direktor policije Marko Pogorevc predal posle novoimenovanemu generalnemu direktorju policije dr. Darku Anželju.

Vlada RS je namreč včeraj, 15. januarjja 2004, na predlog ministra za notranje zadeve dr. Rada Bohinca za novega generalnega direktorja policije imenovala dr. Darka Anželja, za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, ki je bil do sedaj zaposlen kot državni podsekretar v kabinetu ministra za notranje zadeve.


anzelj1

Predaja primopredajnega zapisnika


Ob primopredaji se je novi generalni direktor policije dr. Darko Anželj hkrati sestal tudi z ožjim kolegijem generalnega direktorja policije, kjer je med drugim povedal, da ceni dosedanje delo policije na področju zagotavljanja varnosti in izrazil prepričanje, da bo policija tudi v prihodnje zagotavljala čim višjo stopnjo varnosti državljanov in prebivalcev naše države. Ob tej priložnosti pa se je za opravljeno delo zahvalil tudi dosedanjemu generalnemu direktorju policije Marku Pogorevcu, ki ostaja v policijskih vrstah. Slednji pa mu je zaželel uspešno vodenje policije.


anzelj2

Prvo srečanje s člani ožjega kolegija

 

Fotografiji: Dean Božnik