Sorodne objave

 

Policiste, ki končajo delo v mednarodni mirovni misiji se po vrnitvi domov vključi v reintegracijski program, ki je namenjen lažji ponovni vključitvi teh policistov v delovno in bivalno okolje.

Za sedem policistov, ki so se pred kratkim vrnili z mirovne misije UNMIK CIVPOL na Kosovu in EUPOL EUMP v Bosni in Hercegovini je reintegracijski program potekal prejšnji teden, od 28.novembra do 2. decembra 2005, v počitniškem objektu Ministrstva za notranje zadeve Na Skalci v Bohinju.

Na seminarju so policisti skupaj z izvajalci programa z Generalne policijske uprave ovrednotili delo v mednarodnih mirovnih operacijah, izmenjali pozitivne in negativne izkušnje o delu v misiji ter skušali odpravili morebitne posledice stresa in drugih težav, ki so nastale med opravljanjem dela v tujini. Policisti so se pogovarjali s psihologom s Fakultete za policijske-varnostne vede in odgovarjali na anketo, ki so jo pripravili na Fakulteti za družbene vede in je podlaga za izboljšanje kadrovske projekcije policistov za sodelovanje v mirovnih operacijah. V okviru programa so imeli na urniku tudi sprostitvene aktivnosti - kulturne in športne.

reintegracija01


Policiste in izvajalce programa so v Bohinju obiskali minister za notranje zadeve Dragutin Mate, generalni direktor policije Jože Romšek, podsekretar v ministrstvu za notranje zadeve Bojan Lunežnik in vodja sektorja za varnostno načrtovanje in mirovne misije v upravi uniformirane policije Branko Zlobko.


reintegracija02