Pomembno področje dela slovenske policije je tudi preventivna dejavnost, ki poteka v smeri v skupnost usmerjenega policijskega dela. Partnersko sodelovanje policije z državljani je nujno pri zagotavljanju varnosti v lokalni skupnosti.

Na vseh nivojih policije, še posebno na lokalnem nivoju, se izvajajo številne preventivne dejavnosti z namenom zagotavljanja boljših varnostnih razmer in izboljšanja partnerskega sodelovanja med policijo in državljani. Policisti, zlasti vodje policijskega okoliša, ki so tudi nosilci preventivnih akcij ali projektov vanje vlagajo veliko truda, samoiniciativnosti in kreativnosti.

V Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave so se z namenom, da bi policiste še bolj motivirali za takšno delo, letos že drugič pripravili natečaj za izbor najboljše preventivne akcije ali projekta s področja v skupnost usmerjenega policijskega dela.

Policisti, ki so sodelovali na natečaju, ki je bil časovno omejen, so morali do določenega roka stalni komisiji za preventivno delo na policijski upravi poslati vso dokumentacijo v zvezi s projektom. Komisija je potem najboljši projekt posredovala Oddelku za preventivo Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, ki je izmed osmih projektov izbrala tri najboljše. V kategoriji tekmovanja policijskih uprav pa sta sodelovala dva projekta.


P1010008

Plakete najboljšim je podelil v. d. direktorja Uprave uniformirane policije Anton Pozvek


V galeriji na Kotnikovi v Ljubljani je bila danes, 9. junija 2005, slovesnost ob zaključku natečaja in razglasitev izbora najboljše preventivne akcije ali projekta s področja v skupnost usmerjenega policijskega dela za leto 2004.

Udeležence slovesnosti je pozdravil v. d. direktorja Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Anton Pozvek, ki je med drugim poudaril pomembnost preventivnega dela policistov in sodelujočim v natečaju čestital za domiselne akcije. V nadaljevanju je najboljšim podelil plakete.

Zlato plaketo je prejela Policijska postaja Radlje ob Dravi oziroma vodja policijskega okoliša Janez Otorepec, vodja projekta proti drogam, srebrna plaketa je bila podeljena Policijski postaji Podlehnik oziroma vodji policijskega okoliša Damjanu Bračiču za projekt osveščanja osnovnošolcev o varnosti v prometu, bronasto priznanje pa je dobila Policijska postaja Kranjska gora oziroma vodja policijskega okoliša Roland Brajič za projekt Nezavarovana smučarska oprema - vaba za tatove.


P1010012

Dobitniki plaket za najboljši projekt - Damjan Bračič, Janez Otorepec in Roland Brajič


Pomočnica direktorja Uprave uniformirane policije Jasna Puhar Guček pa je podelila priznanja za sodelovanje v natečaju še Policijski postaji Brežice za projekt Alkohol ni moj idol, Policijski postaji Koper za projekt V mladostno razigrano poletje, začinjeno s ščepcem previdnosti, Policijski postaji Laško za Varno delo s kmetijsko mehanizacijo, Policijski postaji Lendava za sodelovanje na prireditvi Pomurski poletni festival in Policijski postaji Nova Gorica za preventivno prireditev Pomoč, sodelovanje in zaupanje.

V kategoriji policijskih uprav sta pohvalo za sodelovanje dobili Policijska uprava Nova Gorica za projekt Mladost brez drog in Policijska uprava Murska Sobota za projekt Vzoren voznik.


P1010011

Udeleženci slovesnosti


Za kulturni program na slovesnosti pa je poskrbel trio iz policijskega orkestra.

 

Sektor za odnose z javnostmi