V skupnost usmerjeno policijsko delo je pomemben segment policijskega dela. Svetovanje otrokom in odraslim z različnih varnostnih področij, organiziranje sestankov in okroglih miz, reševanje varnostnih problemov po metodi problemsko usmerjenega policijskega dela zahtevajo dodatna znanja in tudi večjo osebno angažiranost policistov, zlasti vodij policijskih okolišev.

V Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave, Oddelku za preventivo, so z namenom, da bi policiste še bolj motivirali za takšno delo, letos že drugič pripravili natečaj za izbor najboljše preventivni akcije ali projekta. Na natečaju je sodelovalo osem policijskih uprav. Akcije in projekti, ki so jih policijske uprave izvajale, so dosegle tudi velik odziv v lokalni skupnostih. Pri nekaterih projektih so sodelovale tudi lokalne skupnosti., kar kaže, da je partnersko sodelovanje policije z državljani pri reševanju varnostne problematike zaživelo.

Policisti so v projektih s katerimi so sodelovali na natečaju pokazali veliko kreativnosti, samoiniciativnosti in domiselnosti.

Vabimo vas, da se udeležite zaključne prireditve ob izboru najboljše preventivne akcije ali projekta in podelitve priznanj, ki bo v četrtek, 9. junija 2005, ob 12. uri v galeriji na Kotnikovi 8 v Ljubljani.

 

Sektor za odnose z javnostmi