Danes, 2. junija 2005 okoli 5.30 ure, je bil Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana obveščen o streljanju na Slovenski cesti v Ljubljani.

Z ogledom kraja dejanja in z do sedaj zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je skupina oseb praznovala rojstni dan v nočnem lokalu na Slovenski cesti. Okoli 5.30 ure so odšli iz lokala. Na avtobusnem postajališču na Slovenski cesti je med njimi in do sedaj še neznanim moškim prišlo do spora in pretepa. Neznanec je v pretepu 21-letnega Ljubljančana udaril s pištolo po glavi ter pričel streljati s pištolo. Pri tem je krogla oplazila glavo slednjega. Pri streljanju sta bili poškodovani še dve osebi, in sicer 20-letni Ljubljančan, ki je bil ustreljen v noge, in 39-letni Ljubljančan, ki je bil tam naključno, v trebuh.

Osumljenec je po dejanju pobegnil proti Nazorjevi ulici. Pištola pa je bila najdena na kraju dogodka.

Poškodovane osebe so bile z reševalnim vozilom odpeljane na UBKC, kjer so ostale na zdravljenju. Po zadnjih podatkih je 39-letni Ljubljančan huje telesno poškodovan.


OPIS OSUMLJENCA:

Moški star 25 let, visok 175cm, kratkih kostanjevih las, oblečen v temne hlače in belo kratko majico, na levi strani vratu je imel večje materino znamenje ter poškodbe na obrazu, ki jih je dobil v pretepu.

 

Policisti in kriminalisti PU Ljubljana intenzivno nadaljujejo s kriminalistično preiskavo in z ugotavljanjem vseh okoliščin v zvezi s streljanjem in izsleditvijo osumljenca. Vse morebitne očividce prosimo, da kakršnekoli informacije o dogodku posredujejo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080-1200. Še posebno pa prosimo za informacije potnike na mestnem avtobusu št. 6, ki je v času dogodka pripeljal iz smeri Aškerčeve proti Bežigradu, in dve dekleti, ki sta bili skupaj z udeleženci dogodka.