Sorodne objave

 

Vrnitev policistov z dela v mednarodnih mirovnih misijah je za vodstvo policije poseben dogodek med drugim tudi zato, ker se policisti vrnejo domov obogatenimi s tujimi izkušnjami ter s priznanji za uspešno delo v misiji.

Policiste sta danes, 2. junija 2005, na Generalni policijski upravi sprejela namestnik generalnega direktorja policije mag. Roman Rep, ki se jim je zahvalil in jim čestital za uspešno delo v tujini, in pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Anton Pozvek, ki se je z njimi zadržal v daljšem pogovoru, v katerem so med drugim govorili tudi o težavah v misiji ter vrnitvi v delovno okolje, od koder so odšli v misijo.

mirovne05 1

Med pogovorom


Sprejema so se v spremstvu Dušana Klobase iz Sektorja za varnostno načrtovanje in mirovne misije Uprave uniformirane policije udeležili Aleš Kolenc in Tomaž Žnidar, Postaja letališke policije Brnik, Danilo Krajnc, Policijska postaja Ljubljana Center, Dean Marko Pretnar, Specialna enota Generalne policijske uprave, Gorazd Dreisiebner, Policijska postaja Šentilj, Marko Škorjanc, Postaja mejne policije Fernetiči, Robert Kovačič, Policijska postaja Slovenj Gradec in Sandi Krušnik, Operativno-komunikacijski justify Policijske uprave Krško, ki so se vrnili z misije UNMIK CIVPOL na Kosovu, Džemal Durić iz Višje policijske šole Policijske akademije, ki je bil v misiji OVSE v Makedoniji, ter Matjaž Šaloven iz Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ki je bil v misiji EUPOL PROXIMA v Makedoniji.


mirovne05 2

Policisti z namestnikom generalnega direktorja policije mag. Romanom Repom in pomočnikom direktorja Uprave uniformirane policije Antonom Pozvekom.


Policisti so na sprejem prišli z Debelega rtiča, kjer so v počitniškem objektu Ministrstva za notranje zadeve od 30. maja do 3. junija 2005 na reintegracijskem seminarju, ki je organiziran za vse policiste, ki so končali mandat v misiji. Seminar je namenjen kot pomoč policistom pri reintegraciji v bivalno in delovno okolje, iz katerega so bili napoteni v misijo. Po programu so na seminarju naslednje dejavnosti: delovni razgovori o izkušnjah v misijah ter uniformi in drugi tehnični opremi, ki je potrebna za delo v misiji, skupinski in individualni razgovori s psihologom, delovni razgovori s predstavniki kriminalistične in uniformirane policije, operativno-komunikacijskega centra, športna in kulturna dejavnost ter obisk Postaje pomorske policije v Kopru.

 mirovne05 3

Pogovor s strokovnjakinjama iz VPŠ PA o jezikovnih potrebah mirovnikov

 

Sektor za odnose z javnostmi