V soboto, 21.maja 2005, je na sejmišču v Celju, v okviru prireditve Transport show 2005, potekal drugi letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi.

Letni preizkus je odprl v. d. generalnega direktorja policije Bojan Potočnik.


Motorji01

Udeležence preizkusa je nagovoril v. d. generalnega direktorja policije dr. Bojan Potočnik.


Preverjanje znanja policistov motoristov, ki opravljajo policijske naloge na motorju, je organizirala Policijska akademija v sodelovanje s Sektorjem prometne policije Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave. Udeležilo se ga je 36 policistov motoristov oziroma enajst ekip postaj prometne policije in ekipa Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave. Preizkusa so se udeležili tudi policisti iz Trsta in Gorice ter vojaški policisti Slovenske vojske, ki so svojo usposobljenost preverili izven konkurence.


Motorji02

Policisti motoristi, ki so preverjali svojo usposobljenost


Policisti motoristi so preverili svoje znanje v spretnostni vožnji z motornimi kolesi BMW R80 RT na posebej pripravljenem poligonu. Tekmovalci so morali v dveh vožnjah, v čim krajšem času ter čim bolj spretno in varno prevoziti poligon, ki je bil sestavljen iz devetih disciplin: osmice, vožnje po tehtnici, ostrih zavojev, vožnje skozi ožino, slaloma, vožnje po lestvi, v zaklonu, v ovinek in prenos žogice. Vrstni red disciplin in tekmovalcev je bil določen z žrebom pred tekmo. Na preizkusu se je poleg praktične vožnje preverila tudi splošna uporaba predpisanih zaščitnih sredstev in psihofizična koncentracija pri opravljanju nalog z motorjem.


Motorji03

Med vajo


K uspešni izvedbi preizkusa so pripomogli delavci avtošole, Višje policijske šole, Centra za izobraževanje in usposabljanje Policijske akademije, Sektorja prometne policije Uprave uniformirane policije, policisti inštruktorji za vožnjo z motornimi kolesi iz prometnih policijskih postaj, Oddelka za elektronske naprave Urada za informatiko in telekomunikacije ter Urada za logistiko.

Tekmovanje je potekalo v ekipni in posamezni konkurenci.


Motorji04

Tekmovanje so si ogledali tudi občani Celja

REZULTATI PREIZKUSA

Ekipna uvrstitev:

  1. Policijska uprava Ljubljana
  2. Policijska uprava Koper
  3. Policijska uprava Slovenj Gradec
  4. Policijska uprava Kranj
  5. Policijska uprava Murska Sobota
  6. Policijska uprava Maribor


Uvrstitev posameznikov:

  1. Tine Prevec, Policijska uprava Ljubljana
  2. Simon Kastelic, Policijska uprava Koper
  3. Vojko Safran, Policijska uprava Celje
  4. Klemen Pirman, Policijska uprava Postojna
  5. Branko Grmšek, Policijska uprava Novo mesto
  6. Štefan Kocet, Policijska uprava Murska Sobota


Diplome, medalje in pokale je najboljšim podelil vodja Sektorja prometne policije Uprave uniformirane policije Ljubo Zajc.

 

Sektor za odnose z javnostmi