Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

V okviru četrtih policijskih iger je potekala tudi likovna kolonija, ki so se je udeležili likovniki amaterji zaposleni v policiji in se je danes, 20. maja 2005 zaključila z otvoritvijo likovne razstave.

Likovniki so dva dni slikali v mirnem okolju Policijske akademije v Tacnu v pastelni in akvarelni tehniki.

LikovnaKolonija01

Dr. Bojan Potočnik, v.d. generalnega direktorja policije, je obiskal tudi udeležence likovne akademije.


slikarke

Slikarka pri delu


Slovesen dogodek je začel kandidat za policist na šolanju v Tacnu, Jernej Kraner, ki je zapel in zaigral na kitaro. Razstavo likovnih del je odprl direktor Policijske uprave Murska Sobota Aleksander Jevšek, ki je dejal, da je nesmiselno ocenjevati slike in da je vsaka umetnina lepa. Vsi udeleženci likovne kolonije si zaslužijo pohvalo za sodelovanje. Zahvalil se je vodji kolonije Antonu Umeku iz Policijske akademije, udeležencem pa je zaželel še veliko delovne vneme in razstav.


Jevsek

Aleksander Jevšek, direktor Policijske uprave Murska Sobota


V likovni koloniji so sodelovali Jože Ostrec iz Policijske uprave Murska Sobota, Matjaž Breznik in Igor Dacinger iz Policijske uprave Maribor, Marcela Kopitar iz Urada za informatiko in telekomunikacije Generalne policijske uprave, Andreja Rosman iz Centra za forenzične preiskave Generalne policijske uprave, Mitja Kokol iz Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave, Elizabeta Dugandžija iz Policijske uprave Krško in Anja Petrošanec iz Policijske uprave Ljubljana.


LikovnaKolonija02

Udeleženci likovne akademije

 

Sektor za odnose z javnostmi