Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

V športnem parku Policijske akademije v Tacnu je danes, 20. maja 2005, v. d. generalnega direktorja dr. Bojan Potočnik otvoril četrte policijske igre.

Na otvoritveni slovesnosti na stadionu v Tacnu se je zbralo dvajset ekip oziroma preko osemsto tekmovalcev iz vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalna policijske uprave, ki se bodo pomerili v devetih disciplinah.

ekipe

Ekipe med otvoritvijo letošnjih policijskih iger


Vse zbrane je najprej pozdravil minister za notranje zadeve Dragutin Mate: "Z veseljem sem sprejel povabilo na otvoritev policijski iger. Zadovoljen sem, da po napornem delu, ki ga opravljate vsak dan, najdete čas za športno sprostitev, ki vam pomaga krepiti dobro psihofizično kondicijo, ki jo potrebujete pri opravljanju policijskih nalog. Upam, da bodo igre ostale tradicionalne in da se jih boste udeleževali tudi v prihodnje v tako velikem številu. Kajti šport je dejavnost, kjer se lahko srečate, bolje spoznate, kar prispeva k boljšemu sodelovanju v službi in uspešnejšemu delu. Pri tekmovanju vam želim obilo uspeha, zmagajo naj najboljši, najbolj pomembno pa je, da se družite in medsebojno spoznavate."

minister

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate med pozdravnim nagovorom


V otvoritvenem govoru pred odprtjem iger je dr. Bojan Potočnik, v. d. generalnega direktorja policije, dejal: "Vesel sem, da ste se zbrali v tako velikem številu, kajti želim si, da bi športna kultura prišla do vsakega policista in policistke oziroma da bi postala sestavni del vašega vsakdanjega življenja. Dobro psihofizično pripravljeni boste zmogli tudi vse delovne naloge, ki so postavljene pred vas. Zato si želim, da se takih tekmovanj, kot tudi tistih, ki jih organizirate v delovnih sredinah, udeležujete v čim večjem številu. Želim vam veliko športne sreče, rezultati, ki jih boste dosegli bodo različni. Pomembno pa je, da se družite in spoznavate."


Potocnik

Otvoritveni govor dr. Bojana Potočnika, v.d. generalnega direktorja policije


Policijske igre so največji in najpomembnejši športni dogodek, ki krepi športni duh, psihofizične sposobnosti policistov in medsebojne odnose zaposlenih, kar je za tako veliko organizacijo zelo pomembno.

Udeleženci tekmujejo v devetih disciplinah. V Policijski akademiji potekajo tekmovanja v judu, samoobrambi - borbe, prikazovanju tehnik in praktičnem postopku, nogometu, odbojki (ženske), šahu, streljanje z zračno puško za moške in ženske poteka na strelišču na Dolenjski cesti, v Gotenici pa streljanje s pištolo - evropski policijski parkur, policijsko obrambno streljanje in policijski mnogoboj. Tekmovanje v policijskem mnogoboju, judu in samoobrambi - prikazovanje tehnik, praktični postopek je potekalo že včeraj, 19.maja 2005.

Sektor za odnose z javnostmi