V soboto, 21.maja 2005, bo na sejmišču v Celju, v okviru prireditve Transport show 2005, potekal drugi letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi.

Letni preizkus organizira Policijska akademija v sodelovanje s Sektorjem prometne policije Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave. Udeležili se ga bodo policisti motoristi iz enajstih postaj prometne in Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave.

Policisti motoristi bodo preverili svoje znanje v spretnostni vožnji z motornimi kolesi BMW R80 RT na posebej pripravljenem poligonu. Tekmovalci bodo morali v dveh vožnjah, v čim krajšem času ter čim bolj spretno in varno prevoziti poligon, ki bo sestavljen iz devetih disciplin: osmice, vožnje po tehtnici, ostrih zavojev, vožnje skozi ožino, slaloma, vožnje po lestvi, v zaklonu, v ovinek in prenos žogice. Poleg tega se bo na preizkusu preverila tudi splošna uporaba predpisanih zaščitnih sredstev in psihofizična koncentracija pri opravljanju nalog z motorjem.


Program preizkusa:

8.30 do 9.45 ure - uradni trening sodelujočih ekip,
9.45 do 10.00 ure - uradna otvoritev preizkusa
10.00 do 12.00 ure - 1. del preizkusa
13.00 do 15.00 ure - 2. del preizkusa
16.00 uri - razglasitev rezultatov in podelitev priznanj


Vljudno vabljeni!


Dodatne informacije o spretnostni vožnji policistov motoristov lahko dobite na kraju dogajanja v Celju pri vodji preizkusa Andreju Ošlaku ali ga pokličete na telefon: 041 480 532.

 

Sektor za odnose z javnostmi