Danes, 11. maja 2005, je bil na 10. in 11. stani časopisa Slovenske novice objavljen članek "KRIŽ, KRAŽ, KRŽAN". V članku avtor Sama Hvala navaja informacije, ki niso resnične, so pa žaljive, tako za policijo kot institucijo kot tudi za g. Romana Kržana, delavca policije, ki se v tem članku omenja.

Trdimo, da policija deluje strokovno in zakonito, njeno delo pa je ves čas pod nadzorom ne samo različnih državnih institucij, katerim ta nadzor določajo pravni predpisi, temveč tudi medijev.

V Policiji cenimo to vlogo medijev in se zavedamo, kako pomembno je uresničevanje načela javnosti našega dela. Medijske prispevke, tako pozitivne kot tiste bolj kritične, jemljemo kot pomoč pri izboljšanju kakovosti dela. Odprti smo za vsako upravičeno kritiko, toda pričakujemo korekten odnos novinarjev, predvsem to, da informacije vsaj predhodno preverijo in javnosti omogočijo objektivno seznanjenost z dogajanjem.

Avtor današnjega članka zapisanih informacij na policiji ni predhodno preveril, kar bi glede na vsebino članka nedvomno moral storiti, če bi želel napisati korekten prispevek. Vodstvo Policije takšnemu načinu pisanja močno nasprotuje.

 

Anita Leskovec
Predstavnica policije za odnose z javnostmi