V Zagrebu se je včeraj, 10. maja 2005, dr. Bojan Potočnik, v.d. generalnega direktorja policije, srečal z ravnateljem hrvaške policije Ivico Franičem.

Vodstvi obeh policij sta se pogovarjali o čim boljšem medsebojnem sodelovanju v turistični sezoni, da bi bilo delo obeh policij čim bolj usklajeno in bi bilo prehajanje državne meje hitrejše. Dogovorili so se tudi za redno izmenjavo podatkov o stanju na cestah.

Usklajevali so se glede omejitve tovornega prometna v sezoni. Še pred turistično sezono bo oblikovana delovna skupina, ki bo določila natančne termine za omejitve tovornega prometa. Ti bodo tako usklajeni v obeh državah.

Vodstvi slovenske in hrvaške policije sta se pogovarjali še o prekategorizaciji nekaterih meddržavnih mejnih prehodov, ki bi jih lahko prestopali državljani držav EU. To bi prispevalo k zmanjšanju prometnih zastojev v najbolj obremenjenih dneh.

Sogovorniki so izmenjali izkušnje pri preprečevanju kriminalitete in ugotovili, da je sodelovanje na tem področju zelo dobro.

Dogovorili so se tudi za naslednje srečanje, ki bo v Sloveniji.


slo hr01


slo hr02

 


Sektor za odnose z javnostmi