Sorodne objave

 

V.d. generalnega direktorja policije dr. Bojan Potočnik in svetovalec ministra za notranje zadeve Bojan Lunežnik sta danes, 13. aprila 2005, v sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani, skupaj s pomočnikom direktorja Uprave uniformirane policije Antonom Pozvekom in Dušanom Klobaso iz Oddelka za mirovne misije Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave sprejela osem policistov, ki bodo 24. aprila 2005 pričeli z delom v mirovni misiji OZN UNMIK CIVPOL na Kosovu.

sprejem02

Spominski posnetek pred odhodom


Za eno leto na Kosovo odhajajo Boštjan Smolej, Boštjan Pungaršek, Janez Javornik, Damir Bedekovič, Matjaž Kovač, Elvis Fajkovič, Sašo Zidar in Gregor Simerl. V mirovni misiji bodo opravljali zahtevne naloge na različnih delovnih mestih, predvsem na področju zatiranja kriminalitete na območju Prištine.

sprejem01

V sproščenem pogovoru je tudi v.d. generalnega direktorja policije dr. Bojan Potočnik obudil spomine, ko je bil kot policist na Kosovu.


Dr. Potočnik je izrazil prepričanje, da bodo policisti, ki odhajajo v misijo, tako kot njihovi predhodniki, dobro in kvalitetno opravili svoje delovne naloge, tudi zaradi dobrih priprav, ki jih imajo pred odhodom na delo v tujino, ter policijskih delovnih izkušenj. Obljubil jim je, da bo spremljal njihovo delo, in dejal, da se lahko v primeru težav obrnejo nanj. Vesel bo tudi kakšnega e-sporočila.

Policiste je nagovoril tudi Bojan Lunežnik, svetovalec ministra za notranje zadeve, ki jim je zaželel, naj delo opravljajo strokovno in kvalitetno, tako kot njihovi predhodniki, ter s tem pripomorejo, da bodo slovenski policisti v mednarodni mirovni misiji na Kosovu še naprej cenjen in iskan kader.