V Luksemburgu je konec preteklega tedna potekalo delovno srečanje TROIKE, ki so se ga poleg šefov policij iz Nizozemske, kot zadnje predsedujoče države EU, Luksemburga kot trenutno predsedujoče države EU in Združenega kraljestva Velike Britanije, ki bo prevzela predsedovanje EU udeležili tudi šef policije Avstrije, predstavniki Komisije EU in Generalnega sekretariata Sveta EU.

Na posebno povabilo pa se je letošnjega srečanja prvič udeležil tudi šef policije nekdanje države pristopnice EU. Izmed desetih novih članic EU so povabili generalnega direktorja slovenske policije dr. Darka Anželja, ki se je srečanja udeležil skupaj z vodjo Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave Borisom Reharjem.


gdp reharGeneralni direktor policije dr. Darko Anželj in vodja Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje Boris Rehar.


Na srečanju so se pogovorili o programu dela in pripravah na operativna srečanja in neformalna srečanja šefov evropskih policij ter operativni podpori enote šefov evropskih policij.


gdp troikaUdeleženci srečanja Troike

 


Tadeja Kuhar
predstavnica policije za stike z javnostmi