Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta danes, 18. oktobra 2006, skupaj z direktorjem Uprave uniformirane policije Danijelom Žibretom in višjim policijskim inšpektorjem iz Sektorja za obrambno načrtovanje in mirovne misije Dušanom Klobaso sprejela policiste, ki bodo 29. oktobra 2006 začeli z delom v mirovni misiji na Kosovu.

Opravljali bodo svetovalne in operativne naloge, med drugim na področju preiskovanja kriminalitete, varovanja oseb ter na področju zvez in komunikacij.

Na Kosovo odhajajo Mitja Dobrin iz Policijske uprave Kranj, Robert Gričnik in Edi Skela iz Policijske uprave Maribor, Boštjan Grm iz Urada za varnost in zaščito na Generalni policijski upravi, Robert Mravljak iz Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje GPU, Alojz Mulec iz Policijske uprave Slovenj Gradec in Klemen Sirk iz Specialne enote GPU.

Ker gre za kandidate, ki se bodo z delom v mirovnih misijah srečali prvič, sta jih Dragutin Mate in  Jože Romšek pred odhodom v tujino pozvala, naj še naprej ohranjajo visok ugled slovenske policije na Kosovu, ki si ga je policija pridobila že s strokovnim ravnanjem v tej pokrajini po letu 1990. Tega se  prebivalci Kosova še dobro spominjajo. Svetovala sta jim previdnost pri opravljanju službenih nalog in ohranjanje stikov s svojimi domačimi, saj se bodo na ta način lahko kasneje laže in manj stresno ponovno vključili v domače okolje.

V kratkem pogovoru z vodstvom policije so prihodnji mirovniki pohvalili tečaj usposabljanja, ki so ga končali, in izrazili upanje, da se z vodstvom policije spet srečajo na Kosovu aprila prihodnje leto. Dragutin Mate je vsem policistom ob slovesu podelil nove biometrične potne liste Republike Slovenije.


061018 mirovne