Sorodne objave

 

V Centru za oskrbo Gotenica od danes, 13. februarja, do petka, 17. februarja 2006, poteka reintegracijski seminar za šest policistov, ki so se januarja vrnili z dela v mednarodni mirovni misiji JIPTC v Jordaniji in EUPM 2 v Bosni in Hercegovini.

Seminarja se udeležujejo Aleš Grudnik, Marko Rode, Boštjan Težak, Matej Velikonja in Andrej Casar, ki so bili v misiji v Jordaniji ter Saša Laznik, ki je bil v misiji v Bosni in Hercegovini.

Reintegracijski programa, ki traja pet dni in ga obiskujejo vsi policisti po vrnitvi z dela v mednarodni mirovni misiji, je namenjen lažji ponovni vključitvi teh policistov v delovno in bivalno okolje.

Na seminarju bodo policisti skupaj z izvajalci programa z Generalne policijske uprave ovrednotili delo v mednarodnih mirovnih operacijah, izmenjali pozitivne in negativne izkušnje o delu v misiji ter skušali odpravili morebitne posledice stresa in drugih težav, ki so nastale med opravljanjem dela v tujini. Policisti se bodo pogovarjali s psihologom s Fakultete za policijske-varnostne vede in odgovarjali na anketo, ki so jo pripravili na Fakulteti za družbene vede in je podlaga za izboljšanje kadrovske projekcije policistov za sodelovanje v mirovnih operacijah. V okviru programa imajo na urniku tudi sprostitvene aktivnosti - kulturne in športne.

Vljudno vas vabimo na ogled usposabljanja v Center za oskrbo Gotenica, za vse dodatne informacije se obrnite na vodjo usposabljanja Dušana Klobaso iz Oddelka za mirovne misije Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, ki je dosegljiv na GSM 041 397 330 ali tel. št. (01) 894 00 26 oziroma (01) 472 46 21.