5. maja 2007, ob petdesetletnici Rimske pogodbe, je Evropska komisija v stavbi Berlaymont v Bruslju organizirala dan odprtih vrat.

V pritličju stavbe in njeni okolici so se predstavljale različne evropske institucije in organi, med njimi tudi Evropski urad za boj proti goljufijam - OLAF oz. njegova mreža tiskovnih predstavnikov oz. komunikatorjev (OAFCN).


olaf05


Na prireditvenem prostoru OLAF OAFCN so sodelovali predstavniki institucij držav članic EU in partnerjev iz carinskih služb, policij, finančnih ministrstev idr., ki sodelujejo z mrežo tiskovnih predstavnikov oz. komunikatorjev Evropskega urada za boj proti goljufijam. Predstavniki Slovenije (iz Generalne policijske uprave in Ministrstva za finance, Urada za nadzor proračuna in Davčne uprave RS) so se prejšnji dan udeležili rednega sestanka OLAF OAFCN, naslednji dan pa so aktivno sodelovali pri aktivnostih na prireditvenem prostoru.


olaf06


"Dogodek je bil izjemen uspeh in je bil deležen izjemnega odziva več kot 100.000 obiskovalcev, kar ni bilo mogoče uresničiti brez požrtvovalnega prispevka vseh sodelujočih predstavnikov OLAF OAFCN," je dogodek komentiral dr. Alessandro Buttice, vodja Enote za komuniciranje OLAF.

Javnosti je bilo posredovano pomembno sporočilo, da je sodelovanje in skupno načrtovanje aktivnosti med Enoto za komuniciranje OLAF, člani mreže OAFCN in partnerji OLAFA ključno v boju proti goljufijam, ki niso problem samo posameznih držav članic, ampak izziv, s katerim se mora združeno spoprijeti vsa Evropa. Ključ uspeha je odprta pot komuniciranja med različnimi institucijami in agencijami, ki so vključene v boj proti goljufijam, da bi lahko zaščitili finančne interese Evropske unije in interes evropskih davkoplačevalcev.

Dan odprtih vrat je bil tako izjemna priložnost, da se delovanje evropskih institucij prikaže v vseh oblikah in približa Evropo njenim državljanom.


olaf geslo03


Na naslednji spletni povezavi je objavljenih več fotografij s prireditve:


olaf02

olaf01