Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

V četrtek, 18. 9., in v petek, 19. 9. 2008, bomo organizirali že tradicionalne, 7. policijske igre, največjo športno in družabno prireditev v policiji, saj se je prijavilo 22 ekip oz. skoraj osemsto udeležencev z vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot generalne policijske uprave.

Del tekmovanja bo potekal v Gotenici, večina tekem pa se bo odvijala v Tacnu na Rocenski 56 v Ljubljani, kamor vabimo tudi vse zainteresirane obiskovalce in predstavnike medijev.

Tekmovanje poteka v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji. Tekmovalke in tekmovalci se bodo pomerili v judu, samoobrambi (v borbah in prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško ter streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju). Prevladujejo torej panoge, katerih znanje je za policiste in policistke pri njihovem delu zelo koristno. Poleg tega tekmujejo še v šahu ter v nogometu in odbojki na mivki. Najboljši posamezniki in ekipe v skupni razvrstitvi na koncu prejmejo diplome, medalje in pokale.

Dogodek je namenjen krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistk in policistov, ki je potrebna za uspešno in učinkovito delo. Obenem pa so igre tudi priložnost za druženje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi, kar je za policijo kot velik sistem zelo pomembno. Bolj kot boj za čim boljše mesto in tekmovalni rezultati tako na koncu štejejo nova znanstva, izmenjane izkušnje, prijetni spomini po vrnitvi v enote.

 *****

Razstava najboljših del fotonatečaja

V petek, 19. 9. 2008, ob 14. uri, se lahko v Policijski akademiji v Tacnu udeležite odprtja fotografske razstave, saj je bil v okviru spremljevalnega kulturnega programa policijskih iger organiziran tudi fotonatečaj. Fotografije, ki bodo razstavljene, so po oceni strokovne žirije najboljše od 93 prispelih fotografij, ki jih je deset prijavljenih tekmovalcev, zaposlenih v policiji, ustvarilo na teme policija in mladi, svet pod drobnogledom, šport in vrhunski športniki.

*****

Dan odprtih vrat Muzeja slovenske policije

Obenem si bo oba dneva v Policijski akademiji v Tacnu mogoče ogledati obsežno zbirko Muzeja slovenske policije, in sicer bo voden ogled ob 11., 12. in 13. uri. V muzeju je zbrano gradivo o kriminaliteti v Sloveniji, slovenski kriminalistiki, izvrševanju kazenskih sankcij in razvoju organov za notranje zadeve. Poseben prostor pa je namenjen tudi sodelovanju policije pri osamosvajanju države oz. desetdnevni vojni za Slovenijo.

******

Spoštovani novinarji!

Policijske igre, dobre nastope in fizično pripravljenost policistov si lahko v Tacnu ogledate tudi sami. Tekmovalci bodo veseli vaše spodbude!

Gotovo bodo nadvse zanimive tudi revialne nogometne tekme ekip novinarjev proti ekipi vodstva policije in ekipi vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, ki bo v petek z ob 11. uri (urnik tekmovanj v Tacnu objavljamo spodaj).


Program tekmovanj in prireditev v Policijski akademiji v Tacnu:

Četrtek, 18. 9. 2008, Tacen:

10.00 ............... Obisk najmlajših navijačev, otrok vrtca Jelka iz Ljubljane
10.00 ............... Ogrevanje tekmovalcev v judu, ki ga bo vodil selektor slovenske judo reprezentance, Marjan Fabjan, zaposlen v Oddelku vrhunskih športnikov v Policiji
10.00 ............... Vrhunska športnika, zaposlena v policiji, Petra Nareks in Rok Drakšič bosta pokazala nekaj elementov juda
10.00 - 17.00 .......... Tekmovanje v nogometu in šahu ekipno; Tekmovanje v judu in samoobrambi (tehnike) ter praktičnem postopku
16.00 ............... Podelitev priznanj tekmovalcem v judu, praktičnem postopku in samoobrambi (tehnike)

Petek, 19. 9. 2008, Tacen:

8.30 ............... Uradna otvoritev 7. policijskih iger (zbor ekip in nagovor vodstva policije)
9.00 ............... Začetek tekmovanj (nogomet, odbojka na mivki, šah posamično, samoobramba (borbe), streljanje z zračno puško)
11.00 ............. Revialne nogometne tekme (ekipi novinarjev proti ekipi vodstva policije in ekipi vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji)
14.00 ..............Odprtje fotografske razstave (v dnevnem prostoru Policijske akademije)
19.00 ..............Zaključek tekmovanj in podelitev priznanj, družabno srečanje

 

Športni pozdrav!