V tem in naslednjem tednu potekajo v slovenski policiji številne slovesnosti ob 27. juniju, dnevu policije. V vseh upravah in notranjih organizacijskih enotah Generalne policijske uprave policistom in zunanjim sodelavcem podeljujejo priznanja za prispevke h krepitvi varnosti ali za dolgoletno delo v policiji.

Osrednja slovesnost ob dnevu policije pa bo v petek, 20. junija 2008, v Gotenici.

Poleg aktivnih in upokojenih delavcev policije ter drugih vabljenih gostov se je bosta kot predstavnika Ministrstva za notranje zadeve in policije udeležila tudi minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek.

Uradnemu delu slovesnosti, ki se bo začel ob 11. uri, bo med 12. in 17. uro sledil še družabni del prireditve. V spremljevalnem kulturnem programu bodo sodelovali orkester slovenske policije in drugi gostje. Obenem bomo ob prireditvenem prostoru med 10. in 14. uro organizirali prikaz opreme in dela policije (dela policistov prometnikov, vodnikov službenih psov in policistov konjenikov, policistov za nadzor državne meje in drugih).

 

Spoštovani aktivni in upokojeni delavci policije ter drugi, ki bi se želeli udeležiti osrednje slovesnosti ob 27. juniju, dnevu slovenske policije, vljudno vabljeni!