Sorodne objave

 

Zaradi zasedanja Vrh EU - ZDA, ki bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije potekalo med 9. in 11. junijem 2008 na Brdu pri Kranju, bodo na posameznih relacijah veljale zapore prometa in prepoved parkiranja.

Za ves promet bo zaprta lokalna cesta Kokrica - Brdo - Britof, in sicer od 9. ure v ponedeljek, 9. junija, do 17. ure v torek, 10. junija. Obvoz za osebna vozila bo urejen.


Popolna zapora prometa bo veljala tudi na naslednjih cestah:

  • gorenjska avtocesta A2, na odseku od Podtabora do Vodic;
  • glavna cesta G2-104 Kranj - Mengeš, na odseku od Kranja do Sp. Brnika;
  • regionalna cesta R2-410 Kranj Tržič, na odseku od Kranja do Kokrice;
  • lokalna cesta LC-183090 Polica - Kokrica.


Zapora na teh cestah bo veljala:

  • od 18. do 22. ure v ponedeljek, 9. junija, in
  • od 13. do 17. ure v torek, 10. junija.


Od 24. ure v nedeljo, 8. junija, do 17. ure v torek, 10. junija, bo na in ob vseh zgoraj navedenih cestah veljala prepoved parkiranja in ustavljanja vseh vozil. Policisti bodo vsa vozila, ki bodo parkirana na teh lokacijah, odstranili.

Določene aktivnosti bodo potekale tudi v Ljubljani, zaradi česar je v torek, 10. junija, dopoldne mogoče pričakovati kratkotrajne zapore prometa tudi na relaciji od Brda do Ljubljane in v ožjem središču Ljubljane.

Kratkotrajne zapore prometa bodo izvajali policisti, ki bodo promet urejali na vseh pomembnejših križiščih. Od 24. ure v ponedeljek, 9. junija, do 16. ure v torek, 10. junija, bo na določenih ulicah v Ljubljani veljala prepoved parkiranja. Seznam ulic je objavljen v Odredbi o prepovedi prometa na cestah   (Ur. l. RS, št. 56/08, 6. 6. 2008, str. 6180).

Zaradi pretočnosti prometa in varnosti bo v ponedeljek in torek, 9. in 10. junija, prepovedan promet vseh tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.500 kg in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago. Seznam cest in ure prepovedi prometa so objavljene v Odredbi o prepovedi prometa na cestah   (Ur. l. RS, št. 56/08, 6. 6. 2008, str. 6180).

Policisti bodo prisotni na večjih križiščih in bodo urejali promet glede na dano situacijo. Zagotavljali bodo čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem v prometu pa nato normalno vključitev v promet.


Voznike opozarjamo, da morajo ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovanih koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

Med zasedanjem Vrh EU - ZDA v Sloveniji se bodo od petka, 6. junija, do torka, 10. junija, na območju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana izvajali še posebni dodatni varnostni ukrepi:

  • V petek, 6. junija, od 21. ure dalje, bo deloma omejeno parkiranje na zunanjem parkirišču in v parkirni hiši.
  • Od ponedeljka, 9. junija, od 6. ure dalje, bo prepovedano parkiranje in ustavljanje vozil neposredno pred potniškim terminalom.
  • 15 minut pred pristankom letala, na katerem bo predsednik ZDA, bo na celotnem območju letališča prepovedano vsakršno gibanje oseb in vozil.
  • Od nedelje, 8. junija, od 21. ure dalje, bodo na območju letališča postavljene dodatne varnostno-kontrolne točke.
  • Ob prihodu in odhodu predsednika ZDA bodo na cestah do letališča zapore, zaradi česar bo promet do letališča moten v ponedeljek, 9. junija, predvidoma od 17. ure dalje, in v torek, 10. junija, od 12. ure dalje.


Prosimo vas, da se zaradi opisanih ukrepov na letališče odpravite dovolj zgodaj in upoštevate navodila varnostnikov in policistov.

Svetujemo, da se o svojih letih pred prihodom na letališče pozanimate pri letalskih prevoznikih in na spletni strani Aerodroma Ljubljana.

Morebitne spremembe bomo sproti objavljali na spletni strani policije ter preko drugih sredstev javnega obveščanja.