Sorodne objave

 

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta danes, 19. februarja 2008, v veliki sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejela šest policistov, pet občanov in vrhunskega športnika, zaposlenega v policiji, Petra Mankoča.

Romsek Mate

Minister in generalni direktor policije sta se vsem zahvalila za uspešno delo in jim podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost ter srebrni ščit policije. Izkazali so namreč izjemen pogum pri reševanju ljudi ali premoženja oziroma pri opravljanju varnostnih nalog ter prispevali k ugledu policije.

Skupna

Medaljo policije za požrtvovalnost je prejel občan Damjan Stamenovič, ki je 20. 8. 2007 iz Ljubljanice rešil nezavestnega moškega.

priznanje

Medalje policije za požrtvovalnost so prejeli občan Gregor Intihar, policijski inšpektor Dušan Klobasa iz Generalne policijske uprave, tujec Aleksander Marić, občan Oliver Nastovski in tujec Mijodrag Radić, ki so 20. 10. 2007 na avtocesti v Ljubljani iz gorečega osebnega avtomobila, udeleženega v prometni nesreči, rešili voznico in ji s svojo nesebično pomočjo in hitrim ukrepanjem rešili življenje.

Moidrag

Medalje za hrabrost so prejeli policist Stanko Fakin, policist Dejan Kink in policist Grega Pšeničnik iz Policijske uprave Krško, ker so 3. 3. 2007 strokovno in nesebično obvladali občana, ki je grozil z eksplozivnimi sredstvi, nameščenimi na telo, ročnimi bombami in pištolo. S svojim ravnanjem so preprečili nastanek najhujših posledic in nevarnosti izpostavili svojo največjo dragocenost - življenje.

Podelitev Fakin

Medalji za hrabrost sta prejela policist Bojan Rozina in policist - kriminalist Peter Oberčkal iz Policijske uprave Ljubljana, ker sta 12. 9. 2007 kljub zelo močnemu toku iz Ljubljanice uspela rešiti utapljajočo žensko.

Za mizo skupna

Peter Mankoč, vrhunski športnik zaposlen v policiji, je prejel Srebrni ščit policije. Mankoč, ki na plavalnih tekmovanjih zastopa Republiko Slovenijo, hkrati pa nastopa tudi kot predstavnik slovenske policije, je na mednarodnih športnih tekmovanjih dosegel številne najvišje in najprestižnejše uspehe. Poleg tega se udeležuje preventivnih, izobraževalnih in promocijskih programov ter prireditev, ki jih prireja policija.

Podelitev Mankoc


Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta ob tej priložnosti vse prisotne tudi pohvalila, še posebej policiste za njihovo zakonito, strokovno in učinkovito delo.

 

Foto: Nina Djordjević