Policija izvaja vse potrebne ukrepe in nadaljuje z intenzivnim preverjanjem informacij o morebitnih sumih kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti in drugih kaznivih dejanjih, kar je bilo v zadnjih dneh izpostavljeno v medijskih objavah in na spletnih omrežjih.

Vse aktivnosti, ki jih policisti in kriminalisti izvajajo, so usmerjene v preveritev verodostojnosti in resničnosti vsebine zapisov na spletu o storjenih kaznivih dejanjih in identifikacijo morebitnih žrtev kaznivih dejanj ter potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, katerih storilec se preganja po uradni dolžnosti.

Kljub včerajšnjemu pozivu policije do sedaj nismo prejeli nobene prijave oškodovancev ali prič o domnevnih kaznivih dejanjih.

Zato ponovno pozivamo vse, ki bi vedeli karkoli povedati o izpostavljenih ali kakšnih drugih podobnih dogodkih, da te primere prijavijo policiji na najbližjo policijsko postajo, interventno številko policije 113 ali preko drugih elektronskih komunikacij. Kriminalisti sicer lahko preverjajo navedbe o domnevnih spolnih zlorabah, ki so bile javno objavljene, a za učinkovito izvedbo postopka je nujno potrebno sodelovanje oškodovanih oseb.

Na splošno lahko dodamo, da je pri obravnavi tovrstnih kaznivih dejanj žrtev nepogrešljiv vir informacij za kriminalista in največkrat tudi edini, prijavljanje teh primerov pa je potrebno tudi zaradi preprečevanja morebitnega izvrševanja novih kaznivih dejanj.

Kriminalisti intenzivno obravnavajo tudi prijavo o sumu domnevnega izsiljevanja zaradi dolga, pri čemer ugotavljajo in preverjajo navedbe iz prejete prijave, v zvezi s čimer je postopek še v teku.

Posebej preverjamo tudi okoliščine dogodka, v katerem je umrla ena oseba, če so pri tem podani morebitni razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, pri čemer pa zaenkrat tega nismo potrdili.

Intenzivni postopki kriminalistov so v teku, zato se vse pridobljene informacije sproti analitično obdelujejo in vrednotijo z namenom načrtovanja nadaljnjih aktivnosti, ki pa jih zaradi učinkovite izvedbe ne moremo razkrivati.

Povezane vsebine

Policija intenzivno preverja informacije o sumih domnevnih kaznivih dejanj