Zaradi objektivne obveščenosti javnosti o škodljivih in pavšalnih interpretacijah v medijih o ravnanju vodstva policije objavljamo odziv dr. Antona Olaja, generalnega direktorja policije.

"Živimo v pluralni družbi, kjer so različni subjektivni pogledi posameznikov na življenje in svet okoli nas nekaj samoumevnega. Spoštujem svobodo izražanja in tudi sam prispevam k javnemu narativu o slovenski družbi. Vsakdo ima lahko svoje mnenje, tudi o Policiji, je pa upravičeno za pričakovati nekaj zadržanosti v subjektivnih ocenah posameznikov, ki mogoče trenutno niso zadovoljni s svojim položajem v policijski organizaciji. Policija je avtonomna, samostojno in neodvisno v okviru svojih pristojnosti. Delamo strokovno, zakonito ter zagotavljamo visoko stopnjo varnosti državljanom, o čemer pričajo rezultati našega dela. Zagotavljanje varnosti vsem je naše osnovno poslanstvo, ki se ni in ne bo spremenilo, ne glede na vse vsiljene subjektivne negativne zgodbe na naš račun, ki se krepijo v zadnjem času.

Moja dolžnost kot predstojnika organa je, da se odzivam na okoliščine, ki lahko povzročijo moralno ali materialno škodo policiji in pri tem ni nihče izjema. Na tem mestu kategorično zanikam navedbe, da bi v organizaciji, ki jo odlikuje visoka stopnja integritete in etike, kogarkoli šikanirali. Z zaposlenimi komuniciram spoštljivo in jih obravnavam enakopravno. To posredno potrjuje tudi izmerjena visoka pozitivna stopnja organizacijske klime v Policiji. Smo ponosni in imamo privilegij, da opravljamo cenjeno poslanstvo zagotavljanja varnosti ljudem. To prepoznavajo ljudje doma in v tujini, kjer nas uvrščajo med najbolj varne države v svetu.

Na očitke kolegice, najožje sodelavke, o 'nekakšnih konstruktih', za katere prvič slišim, prizanesljivo gledam v luči prihajajočih volitev. Ni zamere in ji želim vse dobro. Ne glede na stopnjevanje pritiskov na policijo ne bomo klonili. Ljudje vedo, da se na nas lahko vedno obrnejo, in tako je tudi prav."