Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije Anton Travner je danes, 4. aprila 2020, obiskal policiste na območju Policijske uprave Koper. Spremljala sta ga njegov namestnik Tomaž Pečjak in direktor PU Koper Igor Ciperle.

20200404 153155

Travner je obiskal štab Civilne zaščite v Postojni, pridružil se je policistom na kontrolni točki na avtocesti, kjer so kontrolirali izvajanje odloka o omejitvi gibanja, zatem je pozdravil še policiste na Fernetičih in nazadnje v Ilirski Bistrici, na zeleni meji.

20200404 165920

V. d. generalnega direktorja policije je dejal, da je cilj njegovega obiska pozdraviti policiste na terenu in jih podpreti pri njihovem težkem delu. Ko se je pogovarjal z njimi, je ugotovil, da so precej optimistični in imajo kljub temu, da so izredno obremenjeni, še vedno izjemno visoko motivacijo za delo. V policiji imamo sicer zaenkrat dovolj zaščitne opreme, je pa Travner poudaril, da so policisti, kljub zaščitni opremi, bistveno bolj izpostavljeni kot večina, ki nima vsakodnevnega stika z ljudmi. Policistkam in policistom pošilja jasno sporočilo, da se zaveda, da je njihovo delo izjemno težko, da so zelo izpostavljeni in da se od njih pričakuje zelo veliko.

20200404 153628

Včeraj in danes smo v Sloveniji ugotovili preko 300 kršitev tega odloka. Vsi državljani Slovenije vendarle še vedno ne razumejo, da je virus izjemno nevaren, da je telesna bližina eno večjih tveganj za razširitev bolezni covid-19 in da priporočila naj ostanejo doma niso brez pomena.