Vodja policijskega okoliša s Policijske postaje Brežice je 30. septembra obiskal vrtec Pikapolonica pri Osnovni šoli Cerklje ob Krki.

2

Vodja policijskega okoliša Vlado Simič med radovednimi otroki


Vodje policijskih okolišev v okviru svojih preventivnih aktivnosti redno obiskujejo "vrtičkarje" in šolarje. Ob tem jim predstavijo delo policista, največjega zanimanja je seveda vedno deležen ogled policijske opreme in službenega vozila, za popestritev pa navadno prižgejo še kakšno modro lučko na avtomobilu.

1

Vzpostavljanje pozitivnega odnosa do policijskega poklica seveda vedno dopolnimo še s praktičnimi nasveti za večjo varnost. Tudi tokrat so se malčki v spremstvu policista in vzgojiteljic podali še na pločnik in cesto, da bi nevarnosti v cestnem prometu bolje spoznali.


Regionalna cesta v Cerkljah je namreč zelo prometna, zato je pomembno, da se že najmlajši spoznajo pomen varne in previdne hoje. Skupaj s policistom so se tako sprehodili po pločniku od šole do bližnjega kržišča, na prehodu za pešce varno prečkali cesto in izvedeli, zakaj je tako pomembno, da so oblečeni v svetla oblačila in da uporabljajo odsevna telesa.

3