Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem so v okviru nacionalnega obdobnega programa Hitrost - počasneje je varneje skupaj s člani Zveze šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ravne na Koroškem izvedli preventivne aktivnosti, namenjene zagotavljanju prometne varnosti starejših udeležencev.

080508-PreventivaZaStarejse01

Tokratne preventivne aktivnosti so bile torej namenjene populaciji starejših udeležencev cestnega prometa, čeprav starejši vozniki in voznice praviloma ne izstopajo kot povzročitelji prometnih nesreč. Njihovo znanje prometnih predpisov je pogosto pomanjkljivo, saj je praviloma minilo kar precej časa od takrat, ko so opravljali vozniški izpit, zato so njihove potrebe po obnavljanju znanja še toliko večje.

Na pobudo predsednika društva ZŠAM Ravne na Koroškem Mateja Slemenška je bila v okviru preventivnega projekta PP Ravne na Koroškem pod sloganom Prometna varnost - obnovimo znanje, ohranimo življenja, katerega avtor je pomočnik komandirja Miroslav Črešnik, izvedena skupna preventivna akcija.

080508-PreventivaZaStarejse02

V nedeljo, 20. in 27. aprila 2008, so policisti ustavili skupaj 60 starejših voznic in voznikov, ki so jim uniformirani člani ZŠAM Ravne na Koroškem razdelili brošure Kdo ima prednost? Brošura je namenjena obnovitvi znanja cestnoprometnih predpisov. Ostale brošure bodo člani ZŠAM Ravne na Koroškem razdelili društvom upokojencev in invalidov na okrogli mizi, ki bo v petek, 16. maja 2008, ob 10. uri v sejni sobi Občine Ravne na Koroškem. Na okrogli mizi bodo med drugim predstavljene letošnje skupne aktivnosti ZŠAM Ravne na Koroškem in PP Ravne na Koroškem.

ZŠAM Ravne na Koroškem je v letošnjem letu zagotovila tudi 150 pripomočkov za ugotavljanje zavorne poti - krogcev z naslovom Da se življenje ne ustavi! Pripomočki so bili razdeljeni srednješolcem med različnimi preventivnimi aktivnostmi.

 

Fotografije: Miroslav Črešnik, PP Ravne na Koroškem

Pripravil: mag. Peter Pungartnik,
tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec