Sporočila za javnost

Objavljamo zahvalo izr. prof. dr. Jerneja Zupančiča iz Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Skupina študentov je imela namreč 16. marca 2012 terenske vaje v okviru predmeta Politična geografija in so obiskali različne kraje. V okviru vaj so obiskali tudi Policijsko upravo Nova Gorica, kjer jim je vodja Oddelka za državno mejo in tujce Bruno Ipavec iz Sektorja uniformirane policije predstavil delo in naloge policije na tem območju, s poudarkom nalog policije po vstopu Slovenije v schengenski pravni red decembra 2007. Predstavil jim je tudi čezmejno policijsko sodelovanje varnostnih organov obeh držav, naloge policije v zvezi s preprečevanjem čezmejne kriminalitete in drugo varnostno problematiko na tem območju. Za koordinacijo obiska študentov je poskrbel predstavnik za odnose z javnostmi PU Nova Gorica Dean Božnik.

 

 

 

Zahvala predstavnikom Policijske uprave Nova Gorica

Spoštovani,


Zahvaljujem se vam in vašim sodelavcem za prijazen sprejem in številne informacije, ki ste jih posredovali ob srečanju z našimi študenti. V anketi, ki jo redno vključimo v spremljanje terenskih vaj (evalvacija), so vas zelo pohvalili in izpostavili odprtost, strokovnost in širino. S tem srečanjem ste zelo obogatili naš program, študentje pa so dobili vpogled v obmejni prostor, ki ga sicer nikakor ne bi mogli.


Vam in vašim sodelavcem želim uspešno in prijetno delo pri opravljanju napornega, a (verjamem) tudi zanimivega in lepega poslanstva.


izr. prof. dr. Jernej Zupančič
Filozofska fakulteta
Univerze v Ljubljani
Aškerčeva 2