Sporočila za javnost

V sredo 26.01.2005 je minister za notranje zadeve, g. Dragutin MATE sprejel predstavnika Združenja policijskih šefov Slovenije, predsednika Matjaža ŠINKOVCA in sekretarja Antona POZVEKA.

V daljšem uvodnem nagovoru je gospod minister zagotovil, da ne namerava ukiniti policije kot organa v sestavi, prav tako ne razmišlja o tem, da bi vojska varovala državne meje. Obžaloval je, da se mu pripisujejo izjave in stališča, ki jih ni izrekel, ali pa ravnanja, ki jih ni bilo.

Ministru je bilo predstavljeno delovanje združenja, naloge in cilji, ki smo si jih zadali ter naša pričakovanja v bodočnosti. Ministru smo predstavili naš pogled na delovno obremenjenost slovenske policije in posebnosti, povezane s sedanjo organizacijsko strukturo policije. Predstavili smo mu trenutno stanje pri izvajanju posameznih predpisov (ZP, ZVCP, ZKP) in težave s katerimi se srečujemo zaradi premajhnega števila ustreznega kadra, ki je nujno potreben za normalno delovanje.

Minister je izrazil pripravljenost za sodelovanje z združenjem in vključevanjem združenja v priprave na spremembe predpisov, ki urejajo organizacijsko ali delovno področje policije. Sprejel je tudi vabilo za sodelovanje na tematskih posvetih in okroglih mizah združenja.

Matjaž ŠINKOVEC
PREDSEDNIK ZPŠS