Sorodne objave

 

Varstveno delovni center Koper je med 11. in 13. junijem organiziral 15. specialno olimpijado Slovenije, ki so se je udeležile osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Tekmovalce so pozdravili tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji.

cigoji

Miša Cigoj s štafetnimi tekmovalkami

sedej2

Veselje šprinterjev ob visoki uvrstitvi


Tekmovalni del srečanja je bil v nedeljo, 13. junija. Udeleženci iger so se pomerili v različnih športnih disciplinah, od katerih so bile nekatere prilagojene. Tako se je skoraj 400 varovancev na športnih prizoriščih v Kopru in Postojni preizkusilo v balinanju, kolesarjenju, košarki, namiznem tenisu, plavanju in atletiki.

petkovsek

Mitja Petkovšek z zvestimi oboževalkami


Na prireditvi je poleg druženja in strokovnih posvetov potekala še izbira predstavnikov, ki bodo naslednje leto zastopali Slovenijo na svetovnih igrah specialne olimpijade v Grčiji.

rode

Mojca Rode je tekmovalcem podelila medalje.

sedej1

Mladi športniki so prejeli medalje tudi iz rok Aljaža Sedeja.


Na olimpijadi so sodelovali tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji, in sicer gimnastičarja Mojca Rode in Mitja Petkovšek, judoist Aljaž Sedej ter plesalec standardnih in latinsko ameriških plesov Miša Cigoj. Vrhunski športniki so vsem tekmovalcem čestitali za izjemne športne dosežke, najboljšim pa podelili odličja.

sedej3

Tekmovalci si bili s svojimi dosežki zelo zadovoljni.


Foto: Marjan Krebelj