Sorodne objave

 

Pri varovanju kolesarkse dirke po Sloveniji bo sodelovalo 150 policistov. Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k strpnosti in upoštevanju cestnoprometnih predpisov.

Matjaž Leskovar iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi je danes, 16. aprila 2012, na predstavitvi 19. dirke po Sloveniji povedal, da bo pri z varnostnega vidika obsežnem projektu sodelovalo približno 150 policistov, od tega 22 neposredno pri mobilnem varovanju kolesarjev.

IMG 2141

Zvočni posnetek izjave Matjaža Leskovarja (mp3) 

 

Hkrati je vse udeležence v prometu pozval k strpnosti in upoštevanju cestnoprometnih predpisov. V času dirke bo namreč promet oviran; na določenih odsekih cest bo prihajalo do krajših popolnih zapor ceste.

»Zelo pomembno je zagotoviti varnost za vse udeležence dirke, tako za tekmovalce kot tudi za ostale. Da ne bi prišlo do neljubih dogodkov, upoštevajmo navodila organizatorjev in policije,« je še dodal Leskovar.

Mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji je največja kolesarska dirka pri nas. Potekala bo med 14. in 17. junijem po več krajih po Sloveniji. Prvi dan bo okoli 120 kolesarjev kolesarilo na relaciji Celje – Novo mesto, drugi dan med Kočevjem in Metliko, tretji dan bo proga potekala med Ivančno Gorico in Škofjo Loko, zadnji dan pa bodo v Ljubljani kolesarili na čas.