Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek in v funkciji ministra za notranje zadeve Aleš Zalar sta danes, 11. novembra 2011, sprejela zaposlene v ministrstvu in policiji, ki so v zadnjem času dosegli izjemne uspehe na športnem področju.

Slovesnega sprejema so se udeležili Renata Oražem Vršič iz Specialne enote Uprave za policijske specialnosti, Sašo Korbar iz Urada za logistiko in Oto Strakušek iz Policijske uprave Ljubljane; Mitja Potočnik in Ernest Mežan, oba iz Centra za varovanje in zaščito Uprave za policijske specialnosti; Matjaž Čuček iz Služba generalnega direktorja policije, Sašo  Dautovič in Simona Purkart, oba iz Policijske uprave Ljubljana, in Tamara Klenovšek iz Policijske uprave Celje. V sledjo ekipo sodita tudi Martin Humar iz Policijske uprave Nova Gorica in Monika Golob iz Ministrstvo za notranje zadeve, ki pa se sprejema zaradi drugih obveznosti nista udeležila. 

IMG 0307 skupinska

Goršek je vsem enajstim oz. devetim policistkam in policistom osebno čestital za odlične športne dosežke in jim zaželel še več takšnih in podobnih uspehov. Zalar je v nagovoru med drugim tudi izrazil ponos nad dejstvom, da imajo zaposleni takšne veščine, upajoč, da jih v realnem življenju ne bi nikoli morali uporabiti. Goršku in Zalarju se je v imenu vseh zbranih policistk in policistov športnikov za čestitke in sprejem zahvalila Renata Oražem Vršič.

IMG 0288

Policijska športna zveza Danske je v svojem osrednjem strelskem centru v Vejlu organizirala 15. Evropsko policijsko prvenstvo v streljanju. Sodelovalo je 160 tekmovalcev iz 23 držav, ki so opravili 252 tekmovalnih nastopov. Slovensko policijo so zastopali Renata Oražem Vršič v disciplini malokalibrska puška in zračna puška ter Sašo Korbar in Oto Strakušek v disciplini zračna puška

Doseženi rezultati:

Renata Oražem Vršič je v disciplini malokalibrska puška osvojila zlato kolajno (584 krogov) in s tem postala za naslednja štiri leta evropska prvakinja. V disciplini malokalibrska puška 3 x 20 je s 656 krogi osvojila odlično drugo mesto in postala evropska viceprvakinja. Treba je poudariti, da je končna odločitev o razvrstitvi »padla« prav v zadnjem strelu finala. Tekmovalka si je v disciplini zračna puška v finalu priborila peto mesto s 386 krogi. Sašo Korbar je v finalu zračne puške dosegel 581 krogov in zasedel osmo mesto. Oto Strakušek pa je s 577 krogi zasedel trinajsto mesto.

IMG 0285 rov

Z leve proti desni: Renata Oražem Vršič, Oto Strakušek in Sašo Korbar

 

Mitja Potočnik je oktobra 2011 na Svetovnem prvenstvu v kick-boksingu, ki je bilo v Makedoniji, osvojil naziv svetovnega prvaka. Na svetovnem prvenstvu je nastopilo kar 800 tekmovalcev iz 61 držav. V finalu se je pomeril s starim znancem iz finala Evropskega prvenstva, Hrvatom Cikotičem. Potočnik ima tudi naslov svetovnega prvaka v taekwon-do-ju. 

Ernest Mežan je septembra 2011 v Trbovljah na XIV. državnem prvenstvu Zveze slovenskih častnikov v preciznem streljanju s pištolo zasedel prvo mesto in osvojil zlato medaljo. Prvenstva se je udeležilo skupaj 17 ekip. Od vsega začetka tega prvenstva je nosilec rekorda v preciznem streljanju z revolverjem velikega kalibra, in sicer je od 600 krogel zadel 593.

IMG 0281 mpZ leve proti desni: Ernest Mežan in Mitja Potočnik

 

Na strelišču Črnotiče pri Črnem Kalu je oktobra 2011 potekalo zadnje od šestih tekmovanj v policijskem situacijsko-taktičnem streljanju. V zadnji tekmi se je pomerilo 45 policistk in policistov ter 53 strelk in strelcev v odprti kategoriji.

Doseženi rezultati:
Matjaž Čuček je postal državni prvak, Martin Humar je dosegel drugo mesto, Sašo Dautovič je bil tretji. Simona Purkart je postala državna prvakinja, Tamara Klenovšek je dosegla drugo mesto, Monika Golob je bila tretja.

IMG 0284 mc

Z leve proti desni: Tamara Klenovšek, Sašo Dautovič, Matjaž Čuček in Simona Purkart.

 

Sprejema so se udeležili še vodja kabineta Saša Renko, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, vodja Urada za logistiko Bojan Bučinel, direktor Uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj, vodja Centra za varovanje in zaščito Branko Skrbinek, poveljnik Specialne enote Marjan Anzeljc, direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk, pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana Rudi Ivančič in vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Franc Rožman.


Vsem za dosežene uspehe iskreno čestitamo!