Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Ob zaključku prvih policijskih športnih iger sta generalni direktor policije Marko Pogorevc in direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave Stanislav Veniger izročila pokal najboljšim trem ekipam v skupni razvrstitvi v sedmih disciplinah.

Na podelitvi je generalni direktor policije poudaril, da v slovenski policiji še ni bilo organiziranega tako množičnega športnega srečanja policistov, ki ni bilo namenjeno le preverjanju psihofizične kondicije,ampak tudi druženju in kulturnemu udejstvovanju. Vsem sodelujočim je obljubil, da bo v prihodnje tovrstni dogodek postal tradicionalen, kajti pripadnost policiji se krepi tudi preko športnih aktivnosti. Ob koncu se je zahvalil vsem, ki so prispevali k dobri organizaciji iger.


SE GDP


SKUPNA EKIPNA RAZVRSTITEV V SEDMIH DISCIPLINAH

  1. Specialna enota GPU,
  2. PU Maribor,
  3. PU Ljubljana,
  4. PU Nova Gorica,
  5. PU Murska Sobota,
  6. PU Novo mesto,
  7. PU Celje,
  8. PU Krško,
  9. PU Koper,
  10. Policijska akademija,
  11. PU Slovenj Gradec,
  12. PU Kranj,
  13. Urad za varnost in zaščito GPU,
  14. Uprava kriminalistične policije GPU,
  15.  PU Postojna,
  16. Kadrovska služba GPU,
  17. Uprava uniformirane policije GPU,
  18. Skupne službe GPU,
  19. Služba za informatiko in telekomunikacije GPU.


MB GDP


Policijske športne igre je zaprl predsednik organizacijskega odbora Stanislav Veniger, ki je povedal, da so igre kljub manjšim pomanjkljivostim uspele. V prihodnje si bodo organizatorji prizadevali, da bodo tudi te odpravljene, kot tudi, da bi se jih udeležilo še večje število delavcev policije. Zaradi slabih vremenskih razmer (oba dneva iger je močno deževalo) pa bodo igre organizirane v poletnem času.


prehodni pokal


Prehodni pokal iger pa je najboljši ekipi Specialne enote Generalne policijske uprave izročila odlična slovenska športnica in svetovna rekorderka Jolanda Čeplak.

 

Besedilo: Nuša Tavčar in Tadeja Kuhar 

Fotografije: Tadeja Kuhar in Tina Semen