Sorodne objave

 

Četrtek, 17. januar 2008, je bil še eden izmed posebej uspešnih dni za zaposlene na Policijski upravi (PU) Slovenj Gradec, saj so v ekipi PVD Sever za Koroško, na letošnjem državnem prvenstvu delavcev MNZ-POLICIJE in članov PVD SEVER v smučarskem veleslalomu, zmagali v kategoriji članov PVD SEVER.

Tekmovanje, ki ga je na snežnem stadionu pod Pohorjem vzorno organizirala PU Maribor v sodelovanju z GPU PA in PVD Sever Maribor, je potekalo dveh kategorijah, in sicer:

  • delavcev MNZ-POLICIJE in
  • članov PVD SEVER.


V kategoriji članov PVD SEVER se je tekmovanja udeležila tudi ekipa zaposlenih v policijskih enotah PU Slovenj Gradec, ki so zastopali PVD Sever za Koroško. Ekipo so sestavljali: Majda SELINŠEK, Lidija KOREN, Viktor KRAPEŽ, Blaž TOMAŽIČ, Mitja TASIČ, Aleš VRABIČ, Stane ROŽMAN in Ivan VONČINA, njihov vodja pa je bil Branko SLIVNIK.

Ekipa PVD Sever za Koroško je dosegla zelo dobre rezultate, saj so tekmovalke in tekmovalci v kategorijah posameznikov osvojili kar štiri medalje. V ženski kategoriji do 35 let in nad 35 let sta Lidija KOREN in Majda SELINŠEK osvojili 1. mesti, v moški kategoriji do 35 let pa sta Mitja TASIČ in Aleš VRABIČ osvojila 1. in 2. mesto.

Na podlagi rezultatov v posameznih kategorijah je ekipa PVD Sever za Koroško osvojila odlično 1. mesto v ekipni razvrstitvi članov PVD SEVER, med skupno desetimi društvi iz cele Slovenije, katerih člani so se udeležile tekmovanja.

V letošnjem letu za članici in člane ekipe PVD Sever za Koroško ni bilo organiziranih skupnih priprav, zato je bila njihova odločitev, da se udeležijo tekmovanja in zastopajo barve društva, še toliko bolj pohvalna.

 

V naslednjih fotografskih utrinkih je mogoče zaznati utrip pred, med in po tekmovanju:

 080121-Veleslalom01

Zbor ekipe PVD Sever za Koroško pred tekmovanjem

 

080121-Veleslalom02

Zahtevna proga na snežnem stadionu pod Pohorjem

 

080121-Veleslalom03

Ženski del zmagovalne ekipe PVD Sever za Koroško, z leve proti desni
Majda SELINŠEK in Lidija KOREN

 

080121-Veleslalom04

Še zadnja vratca in nekaj metrov do cilja

 

080121-Veleslalom05

Majda SELINŠEK (1. mesto)

 

080121-Veleslalom06

Aleš VRABIČ (2. mesto) in Mitja TASIČ (1. mesto)

 

080121-Veleslalom07

Pokal za zmagovalno ekipo v kategoriji SEVER v rokah vodje ekipe
PVD Sever za Koroško Branka SLIVNIKA

 

080121-Veleslalom08

Prijetno druženje vseh udeležencev tekmovanja

 

080121-Veleslalom09

Zmagovalna ekipa PVS Sever za Koroško pred odhodom

 

Izjemen športni dosežek ekipe PVD Sever za Koroško na smučarskih tekmovanju v Mariboru, sodi v širok okvir športnih uspehov zaposlenih na PU Slovenj Gradec, ki so v zadnjih letih na različnih tekmovanjih v okviru Policije in izven nje ter Združenja SEVER in ostalih veteranskih društev Slovenije, dosegli nekatere zelo dobre rezultate.

Vsi ti dosežki poudarjajo pomen športnih aktivnosti med zaposlenimi, ki pripomorejo k dobri psiho fizični kondiciji za opravljanje zahtevnih policijskih nalog.

 

Fotografije: Branko SLIVNIK, vodja ekipe PVD Sever za Koroško
Tekst: Peter PUNGARTNIK, spec., tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec