Sorodne objave

 

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je bila 9. marca 2010 v Mislinji organizirana regijska proslava, v okviru katere sta priznanje, bronasti znak civilne zaščite na Koroškem, prejela tudi predstavnika Policijske uprave Slovenj Gradec: Niko Kolar in Maksimiljan Novak.

DobitnikiPriznanj

Nagrade in priznanja civilne zaščite na Koroškem za leto 2010 sta po kratkem kulturnem programu v poslovnem centru Lopan v Mislinji podelila Darko But, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), in Alan Matijevič, poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Koroško. Med prejemniki nagrad in priznanj civilne zaščite sta tudi predstavnika PU Slovenj Gradec.


Bronasta znaka civilne zaščite za razvijanje in krepitev varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, za izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah ter načrtovanju delovanja policije, s katerim je bil dosežen tudi pomemben napredek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti za zaščito, reševanje in pomoč, sta prejela Niko Kolar, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU Slovenj Gradec, in Maksimiljan Novak, komandir Policijske postaje Radlje ob Dravi.

Kolar Novak

Nagrajenca Niko Kolar in Maksimiljan Novak


Visoko priznanje predstavnikoma PU Slovenj Gradec potrjuje njun osebni prispevek pri vključevanju in opravljanju konkretnih nalog na področju civilne zaščite, hkrati s tem pa tudi uspešnost delovanja policijske uprave in njenih policijskih enot v sistemu civilne zaščite na Koroškem, zato kaže z ustaljenim uspešnim delom nadaljevati in ga v prihodnje še nadgrajevati za še večjo varnost ljudi in premoženja ob naravnih in drugih nesrečah.

 

1. marec je razglašen za svetovni dan civilne zaščite na podlagi resolucije Mednarodne organizacije civilne zaščite iz leta 1990. Leta 1992 pa je Vlada Republike Slovenije določila 1. marec za dan civilne zaščite tudi v Sloveniji.