Na PP Ljutomer smo si v zadnjih treh letih intenzivno prizadevali, da bi v operativno delo na enoti uvedli tudi policiste kolesarje.

Policisti kolesarji so se v že preteklosti na PP Murska Sobota in PP Gornja Radgona pokazali kot zelo učinkovita oblika policijskega dela, saj je policist kolesar dosti mobilnejši od policista opazovalca, predvsem v urbanih mestnih središčih.

Veliko mero posluha za naše želje so pokazali pri Zavarovalnici Maribor, ki so se z donacijsko pogodbo obvezali, da bodo iz sredstev, ki jih zavarovalnica namenja v preventivne namene, kupili za potrebe policije kar dve kolesi. Na prvem kolesu bo policist kolesar vrtel pedale po Ljutomeru, drugo kolo pa bodo uporabljali na PP Murska Sobota. Kolesi, znamke PEUGEOT, sta z vso pripadajočo opremo vredni 600.000,00 tolarjev.

"Veliki dan" smo dočakali 19. 4. 2006, ko sta g. LEBAR Boris, vodja Poslovne enote Zavarovalnice Maribor iz Ljutomera in direktor PU Murska Sobota podpisala pogodbo o predaji koles. Kolesa sta prevzela policista kolesarja in se z njima odpeljala kar na teren. Pri prevzemu koles sta bila navzoča tudi komandirja obeh policijskih enot.

 

Komandir Policijske postaje Ljutomer
Boris ŽIBRAT