Minilo je nekaj let načrtovanja in zbiranja idej, da bi lahko organizirali 1. spust po Muri delavcev PP Ljutomer. Končno je s "požrtvovalnim" in "nesebičnim" delom nekaj posameznih zanesenjakov prišlo do uresničitve te nadvse drzne ideje.

060918-SpustPoMuri01

15. 9. 2006 ni bil povsem običajen dan, ampak je že v zelo zgodnjih jutranjih urah pričelo liti kot iz škafa. Mislim, da je takrat deževalo prvič po treh tednih suše. Šele po nekaj kratkih molitvah, se je dopoldne pokazalo sonce, takoj nato pa se je spet ulilo. Tako se je vreme do 13. ure menjalo nekaj stokrat.

060918-SpustPoMuri02

Napetost med udeleženci je naraščala, saj se do zadnje ure ni vedelo ali bomo pili v čolnih, ali pa bomo pili bolj vsakdanje, kar tako na kopnem.

Končno se je pipica z neba zaprla (verjetno je nekdo dal za mašo) in odločitev je padla. Z dvema čolnoma Gasilske zveze Slovenije in prijazno pomočjo poveljnika gasilcev iz Mote, smo se odpeljali proti Krogu, kjer smo v vodo spustili čolne in avantura se je lahko pričela.

060918-SpustPoMuri03

Nekega pretiranega dela z vesli nismo imeli, tako da se tudi tisti bolj vešči niso mogli izkazati pri veslaških spretnostih (sicer pa nas je večina skoraj ves čas imela prosto samo eno roko - zakaj le?), smo pa zato toliko več časa porabili za opazovanje okolice in razdiranjem raznoraznih šal in opazk.

060918-SpustPoMuri04

Vzdušje je bilo fantastično: Kapitani smo bili vsi, občasni veslači tudi, nekateri najbolj razgreti pa so si glave hladili kar v vodi.

Po nekaj urah prijetnega druženja na čolnih, ko smo ugotovili, da si še nismo povedali vsega, smo naše druženje nadaljevali s piknikom.

060918-SpustPoMuri05

Po tej poučni in prijetni avanturi smo ugotovili, da bomo vajo vsekakor ponovili, tako da že sedaj lahko napišemo, da je šlo za: I. tradicionalni spust po Muri PP Ljutomer.

 

MEŠKO Robert in POLAK Sabina