Policisti Policijske postaje Lendava smo 20. 10. 2006 v večernih urah pri zbiralnicah mleka na območju naše policijske postaje z namenom opozarjanja pešcev ter kolesarjev na večjo varnost v cestnem prometu izvedli preventivno akcijo "VIDNOST JE VARNOST."

Na različnih lokacijah smo občanom, ki so dostavljali mleko bodisi s kolesom ali peš, podelili odsevne brezrokavnike ter jih opozarjali na nevarnostim, katere lahko pričakujejo na cestah, kot udeleženci v cestnem prometu.

Namen akcije je bil opozoriti kolesarje in pešce na dejstvo, da je večja vidnost tudi dejavnik za večjo varnost in da z uporabo odsevnih brezrokavnikov, kresničk ter drugih pripomočkov v večernih in jutranjih urah, ko je vidljivost slabša, bistveno pripomorejo k večji varnosti udeležencev v cestnem prometu.

Občani so z velikim zanimanjem poslušali policiste, bili navdušeni s tako obliko sodelovanja lokalne skupnosti ter Policije, nekateri pa so takoj začeli uporabljati odsevne brezrokavnike, saj so bili prepričani, da lahko tako sami nekaj prispevajo za svojo varnost kot udeleženci v cestnem prometu.


FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst in fotografije: Ladislav NJAKAŠ in Štefan VŐLGYI