Policisti PMP Petišovci smo se v preteklem letu dogovorili, da bomo poleg letnega spusta po naši mejni reki Muri pripravili tudi prvi novoletni spust zaposlenih. Dejansko smo se 2. januarja 2007 dobili v Ižakovcih na Otoku ljubezni, od koder se nas je 15 udeležencev spustilo po reki in temperaturi okrog 4 stopinje nad ničlo, nekje isto temperaturo je imela tudi reka Mura.

Med spustom smo si lahko ogledali lepote te reke, lahko pa smo opazili tudi pomanjkanje zavesti ljudi, saj smo ob nabrežinah zaznali več odvrženih odpadkov in mrhovine.

Naše vodno potepanje je trajalo okrogli dve uri in z dvema postankoma vmes, smo pristali pri kantini v Srednji Bistrici. In ker je nekje nekoč padla stava o kopanju v reki Muri ob novoletnem spustu, sta se seveda dva udeleženca stave še okopala v mrzli reki, za pijačo pa je potem prispeval pisec članka.

Vsi udeleženci smo si bili enotni, da bo ta novoletni spust poleg letnega postal tradicionalni z upanjem, da bo naslednji spust policistov "MURA 2008" vseeno potekal ob prisotnosti snega.

 

 

Prispevek pripravil: Jože KOTNJEK, pom. kom. PMP Petišovci