Med prvomajskimi prazniki sta se policista PPP Celje in PPP Murska Sobota udeležila mednarodnega srečanja prometnih policistov motoristov v Budimpešti na Madžarskem.

Srečanja so se udeležili policisti iz devetih držav, program pa je bil razdeljen na štiri dni. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju udeležencev srečanja, drugi dan pa ogledu znamenitosti Madžarske. Po ulicah glavnega mesta so se policisti zapeljali z motornimi kolesi in na ta način občudovali znamenitosti, ki jih v tem mestu ni malo.

070504-SrecanjeMotorisov


Tretji dan so se policisti udeležili Motofesta 2007 na Hungaroringu, kjer je bil organiziran družinski dan za motoriste. Na prireditvi se je zbralo veliko motoristov, vsem pa je bilo dovoljeno zapeljati na stezo Hungaroringa. Policisti so to sprejeli z veseljem. Za policiste iz vseh pokrajin Madžarske je bilo organizirano tekmovanje v spretnostni vožnji na poligonu, ki so se ga udeležili tudi gostje iz drugih držav. Organizacija tekmovanja je bila, da bi bila nepristranska, predana delavcem Hungaroringa, vendar so po nekaterih zapletih domačini ugotovili, da to ni bilo najboljše. Kljub uradnim rezultatom je med policisti obveljalo mnenje, da imamo v slovenski policiji najboljše motoriste.


Manfred Kepe