V četrtek, 19. oktobra, je v Strelskem centru Gaj na Pragerskem, v vetrovnem, a sončnem vremenu, potekalo 1. državno prvenstvo delavcev Policije in Ministrstva za notranje zadeve "2006 Compak - Sporting". Tekmovanje je potekalo v organizaciji Policijske uprave Maribor in Policijske akademije.

Compak - Sporting je tekmovanje v streljanju s potezno puško - šibrenico. Takšna puška je formacijsko orožje policije, v uporabi je zlasti v Specialni enoti, Posebni policijski enoti in Sektorjih kriminalistične policije. Tovrstna tekmovanja imajo v tujih policijah že daljšo zgodovino, letos smo ga prvič izvedli tudi pri nas. Pomembna so kot preizkus usposabljanja v rokovanju in streljanju s to vrsto orožja, potekajo pa tudi v mednarodni policijski konkurenci.

Prvenstva se je udeležilo trideset tekmovalcev v sedmih ekipah. Med posamezniki je zmagal Darko Božič (PU Krško), drugo mesto je osvojil Franci Koncilja (UUP GPU), tretje mesto pa je zasedel Bojan Potočnik (PU Maribor). Ekipno je bila najboljša PU Krško, sledita ji PU Maribor in UUP GPU.

Ob zaključku tekmovanja in podelitvi se je tekmovalcem pridružil tudi Jože Romšek, generalni direktor policije, s člani širšega strokovnega kolegija, kateri je najboljšim podelil pokale.

 

FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Bartolo Lampret