11. januarja je v Trakoščanu na Hrvaškem potekalo tradicionalno ponovoletno srečanje načelnikov PU Varaždinske, PU Krapinsko - Zagorske in PU Medžimurske iz Hrvaške ter direktorjem PU Maribor. Srečanja so se udeležili tudi njihovi pomočniki za operativne zadeve in pomočnik direktorja PU Maribor.

Gostitelj mag. Dražen Vitez, načelnik PU Varaždinska, je v svojem nagovoru ocenil sodelovanje s PU Maribor kot zgledno. Dopolnil ga je direktor PU Maribor, mag. Jurij Ferme, kateri je sodelovanje tako med vodstvi policijskih uprav kot med operativnimi delavci ocenil kot korektno in profesionalno. Posebej je poudaril pomen skupnega delovanja na področju odkrivanja kriminalnih združb, preprečevanja ilegalnih migracij ter sodelovanja z obmejnim prebivalstvom. Prisotnim se je zahvalil za njihov pomemben prispevek k uspešni schengenski evalvaciji varovanja kopenske meje EU v letu 2006.

Zbrani so se dogovorili, da bodo oblike medsebojnega sodelovanja še okrepili. Že v mesecu maju je predvideno delovno - športno srečanje štirih PU na območju PU Medžimurske. Prizadevali se bodo, da bo sodelovanje na regionalni in lokalnih ravneh, zlasti med operativnimi delavci na terenu, potekalo v zadovoljstvo prebivalcev na obeh straneh državne meje ter uspešnega omejevanja čezmejne kriminalitete.

070111-Srecanje_Hrvati

 

Pripravil: Mirko Ploj